<b>Pierogi z bobem, pomidory concasse, puder z orzechów, świeże kurki.</b><br /><br /><b>Ciasto</b><br />-mąka semolina–220g -gruboziarnista mąka otrzymywana z twardej pszenicy zwanej „durum”<br />-jajka -2szt –najlepiej swojskie<br />-sól<br /><b><br />Sposób przygotowania</b><br />Mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy, zabezpieczone folią spożywczą na 1-2 godziny do odpoczęcia.<br /><br /><b>Farsz</b><br />-masło klarowane -20g<br />-cebula szalotka -30g<br />-czosnek -2ząbki<br />-bób -100g<br />-pomidory suszone -30g<br />-świeży tymianek<br />-sól, pieprz czarny<br /><br /><b>Sposób przygotowania</b><br />Bób blanszujemy, obieramy (jeżeli jest starszy, młody bób możemy spożywać ze skórką w której jest najwięcej wartości odżywczych) drobno go kroimy. Cebulę, czosnek i pomidory kroimy w kostkę. Kolejno podsmażamy wszystkie składniki na maśle. Zaczynając od cebuli, czosnku, pomidorów i na bobie kończąc. Wszystkie składniki doprawiamy, mieszamy i studzimy.<br />Ciasto cienko wałkujemy, nakładamy partiami farsz i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie około 3-4 minut.<br /><b><br />Dodatki </b><br />-kurki -20g<br />-boczek wędzony -20g<br />-pomidory concasse -20g(miąższ z pomidorów pokrojony w drobną kostkę)<br />-rozmaryn świeży<br />-pieprz czarny<br /><b><br />Sposób przygotowania</b><br />Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, wrzucając go na zimną patelnię wraz z rozmarynem. Dodajemy do niego kurki, podsmażamy jeszcze całość około dwóch minut, doprawiamy i gotowe.<br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br /><br />