<b>Czekolada z orzechami i żurawiną</b><br /><br /><b>SKŁADNIKI</b><br />• 125 g masła bez soli<br />• 60 ml mleka<br />• 180 g cukru brzozowego<br />• 120 g mleka w proszku<br />• 5 łyżek naturalnego kakao<br />• 1 mała garść orzechów laskowego<br />• 1 mała garść suszonej żurawiny<br /><br /><b>WYKONANIE</b><br />Do garnka wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia. Na garnku stawiamy miskę i wrzucamy do niej masło. Pod wpływem pary miska nagrzeje się. Do rozpuszczonego masła dodajemy cukier, kakao i bardzo dokładnie mieszamy. Mleko doprowadzamy do wrzenia i również dodajemy do masła. Gdy wszystkie składniki w misce połączą się, zdejmujemy ją z garnka, dodajemy mleko w proszku i zaczynamy mieszać do uzyskania gładkiej masy. Gdy nie będzie widocznych grudek, dodajemy posiekane orzechy i żurawinę. Tak przygotowaną masę przelewamy na blachę wyłożoną papierem i odstawiamy do lodówki na 2–3 godziny.<br /><br /><b> </b>