Pytanie na Śniadanie

Kuchnia: Cannelloni nadziewane mięsem z sosem pomidorowym i beszamelem

Szefowa kuchni Cristina Catese pleca nadziewane makarony prosto z Włoch.

Makaron jajeczny

  • 300 g mąki
  • 4 jajka
  • szczypra soli


Przybory

  • papierowy prostokąt 10x15 cm
  • okład z lodu
  • ściereczki


Farsz

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • cebula
  • 2 surowe białe kiełbaski
  • 200 g mielonego mięsa z kurczaka
  • 200 g mielonego mięsa wieprzowego
  • 2 jajka (żółtka)
  • 50 g parmigiano reggiano
  • gałka muszkatołowa do smaku


Sos pomidorowy

  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • 300 g przetartych pomidorów
  • kilka listków bazylii
Więcej na ten temat