- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 łyżeczki prażonych ziaren sezamu
- 300 g kimchi
- 400-500 g ugotowanego ryżu
- ½ szklanki soku z kimchi
- 2 łyżki pasty gochujang
- 1 pęczek cebuli dymki
- 1 opakowanie koreańskich prażonych sprasowanych algi (kim)
- 4 jajka
- 100 g wędzonego boczki
Składniki (na 2 kg kimchi):
- 4 l wody
- 180 g soli
- 2 kg kapusty pekińskiej
- 1 duża marchewka
- ½ białej rzodkwi
- 1 cebula
- 5 ząbków czosnku
- 1 mały kawałek imbiru
- 100 g koreańskich płatków chili (gochugaru)
- 3 czubate łyżki mąki ryżowej (65-70 g)
- 250 g makaronu ze słodkich ziemniaków
- 1 marchewka
- 100 g świeżego szpinaku
- ½ czerwonej papryki
- ½ cebuli
- 2-3 boczniaki mikołajkowe (mogą być boczniaki zwykłe lub kilka suszonych grzybów shitake, które wcześniej trzeba namoczyć w wodzie)
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki oleju sezamowego
- 3-4 łyżki jasnego sosu sojowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
- 1 jajko
- 2-3 łyżki oleju roślinnego do smażenia
- sól i pieprz
- 3-4 porcje ugotowanego ryżu
- 500 g wołowiny (rostbef, antrykot lub polędwica)
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
- 1 mała ostra papryczka chili
- 1 mała cebula
- 1 pęczek dymki
- 1 małe słodko-kwaśne jabłko
- 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu
- olej do smażenia
- 350 g tofu
- 2 łyżki oleju roślinnego do smażenia
- 2 łyżki sosu sojowego
- 4 łyżki wody
- 1 łyżeczka płatków gochuragu
- 1 ząbek czosnku
- 1 pęczek dymki
- 1 łyżka oleju sezamowego
- ½ łyżeczki cukru brązowego
- 1 łyżeczka prażonych ziaren sezamu