Gosia Molska pokazuje jak wykorzystać to samo ciasta do przygotowania trzech zupełnie innych bułeczek inspirowanych kuchniami z różnych stron świata.
- 30g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 500g maki pszennej 450 (+ trochę do podsypania)
- 50g masła
- 1 jajko
- 1 żółtko
- 250 ml mleka
- sól
- 4 spore cebule
- 2 łyżki maku
- sól, pieprz do smaku
- olej do smażenia
- 30g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 500g mąki pszennej 450 (+ trochę do podsypania)
- 50g masła
- 250 ml mleka
- sól
- oliwa
- 30g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 500g mąki pszennej 450 (+ trochę do podsypania)
- 50g masła
- 250 ml mleka
- sól
- olej sezamowy do posmarowania
- 200g mielonej łopatki wieprzowej
- 1/4 główki średniej kapusty pekińskiej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 mała papryczka chilli
- pół pęczka kolendry
- pół pęczka szczypiorku
- 1 łyżeczka octu ryżowego