<div><b>Zupa z patisona z grillowaną brzoskwinią i pastą z kolendry</b></div><div><br /></div><div>2 szklanki pokrojonego patisona</div><div>1 cebula</div><div>1 duża marchewka</div><div>3 ziemniaki </div><div>1 ząbek czosnku</div><div>4 szklanki bulionu warzywnego</div><div>0,5 szklanki mleka kokosowego</div><div>sok z połowy limonki</div><div>pęczek kolendry </div><div>oliwa z oliwek</div><div>3 goździki</div><div>kilka ziaren pieprzu</div><div>sól </div><div>1 kopiasta łyżka masła klarowanego</div><div>4 jędrne brzoskwinie </div><div> </div><div>Warzywa pokroić w kostkę i przesmażyć na maśle. Zalać bulionem, dodać przyprawy. Gotować pół godziny. Wyjąć goździki, zmiksować, dodać mleko kokosowe. Kolendrę połączyć z sokiem z limonki, solą i odrobiną oliwy. Zmiksować na pastę. Zupę podawać z ćwiartkami grillowanej na patelni brzoskwini i kolendrową pastą. </div><div> </div><div><br /></div>