Składniki:
Sandacz smażony
4 szt. filetu z sandacza
100 g masła
4 łyżki oleju
2 ząbki czosnku
Sól/pieprz
Sos Cafe de Paris:
2 g masła
2 szt. szalotki
1 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
1 łyżeczka curry
2 gałązki estragonu
natka pietruszki
1 szt. cytryny
1 łyżka musztardy Dijon
2 szt. anchois
300 ml. śmietanki 18% UHT
1 łyżeczka soli
1 łyżeczki pieprzu
Piklowana szalotka
4 szalotki
1 mały burak
100 ml octu jabłkowego
100 ml wody
3 goździki
2 zielna angielskie
50 g cukru
2 łyżeczki soli
1 gwiazdka anyżu
Ziemniaki Hasselback
1 kg małych francuskich ziemniaków
100 ml oliwy
2 ząbki czosnku
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
100 ml kwaśnej śmietany
koperek