Składniki:
- 100 ml oleju rzepakowego
- 2 czerwone cebule
- 150 g boczniaków ostrygowatych
- 150 g boczniaków królewskich
- 150 g borowików
- 150 g dużych podgrzybków lub dużych brązowych pieczarek
- 1 łyżka kuminu
- 1 łyżka wodzonej papryki
- 1/3 łyżeczki cynamonu skórka z cytryny
- 2 ząbki czosnku
- 2 suszone śliwki
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
Majonez ziołowy:
- 1 szklanka oleju rzepakowego
- 2 żółtka
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka octu jabłkowego
- szczypta soli
- 2 gałązki natki
- 1 gałązka lubczyku
- 2 gałązki koperku
Pozostałe składniki:
- 4 duże kromki chleba
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 2 łyżki masła
- 1 pomidor
- 1 mała czerwona cebula
- natka pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz