W kuchni PnŚ Michał Molenda, szef kuchni w restauracji Kuchnia Otwarta. W latach 2002-2003 pracował jako szef kuchni w jednym z londyńskich hoteli, gdzie czas spędzał Donald Trump – dziś w programie zaprezentuje dania, które wtedy chętnie zamawiał obecny prezydent USA.
- 200 g malin
- 200 g borówek
- 100 gr truskawek
- 50 ml syropu klonowego
- 50 g masła
- Cukier puder do obsypania
- 3 gałązki mięty do dekoracji
- 1 jajko
- 1 i 1/4 szklanki maślanki
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
- 1/4 szklanki oliwy
- Szczypta soli
- 2 litry bulionu drobiowego
- 2 łyżki masła
- 1 pełna łyżka mąki kukurydzianej
- 200 -250 gr cebuli
- 1/2 małego pora, pokrojonego na plasterki
- 200 g piersi kurczaka
- 80 gr po 3 rodzaje papryki
- 2-3 kolby swieżej kukurydzy lub kukurydzy w puszce
- 200 g krewetek
- świeża papryczka chili
- natka pietruszki
- 1/2 łyżki oliwy extra
- szczypiorek
- sól i świeżo zmielony pieprz, szczypta cukru
- limonka
- kolendra
- Bułka do hamburgerów
- 120g mięsa
- 50g ogórka konserwowego
- 50g kapusty pekińskiej
- 35g marchewki
- 1 łyżka ketchupu i 1 łyżka majonezu plus 1 łyżka do kapusty pekiskiej z majonezem
- 2 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 100ml octu jabłkowego
- 2kg łopatki wieprzowej
- 2 łyżki oliwy
- 3 łyżeczki soli
- 4 łyżeczki brązowego cukru
- 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
- 1/2 łyżeczka mielonej ostrej papryki
- 1/2 łyżeczki papryki wędzonej
- 1/2 łyżeczki worcherster
- 10-14 kropel tabasco
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki ketchup