<b>Papryka faszerowana kaszą kuskus<br /></b><br />Papryki<br />Zmielona łopatka jagnięca<br />Kuskus<br />Czosnek<br />Cebula<br />Marchewka<br />Kolendra świeża<br />Mięta<br />Limonka<br />Kmin<br />sól pieprz<br /><br />Przyprawy<br />Kolendra, kmin rzymski, sól, pieprz<br />zmielić w moździerzu i usmażyć na oliwie.<br />Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Zeszklij na oliwie.<br />Dodaj mięso i usmaż je na brązowo<br />Dodaj startą marchewkę i posiekaną kolendrę.<br />Zalej kuskus wrzątkiem. Dodaj liście mięty i sól. Dla smaku przyda się sok z limonki Wydrążoną paprykę napełnij mięsem do połowy i resztę kuskusem. Zakryj paprykę i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.<br /><br /><b><br />Papryka w zalewie</b><br /><br />6 papryk<br />1 l wody<br /> 200ml octu winnego<br />łyżka soli<br />3 łyżki cukru<br />1 łyżka pieprzu czarnego<br />liście laurowe<br />oliwa<br />rozmaryn<br /><br />Paprykę pokroić. Do słoika wrzucić przyprawy i paprykę Zagotować wodę z octem i przyprawami.<br />Ostudzić, zalać i zawekować słoik<br /><br /><br /><br />