Pytanie na Śniadanie

Paprykowe przetwory

Papryka faszerowana kaszą kuskus

Papryki
Zmielona łopatka jagnięca
Kuskus
Czosnek
Cebula
Marchewka
Kolendra świeża
Mięta
Limonka
Kmin
sól pieprz

Przyprawy
Kolendra, kmin rzymski, sól, pieprz
zmielić  w moździerzu i usmażyć na oliwie.
Posiekaj drobno czosnek i cebulę. Zeszklij na oliwie.
Dodaj mięso i usmaż je na brązowo
Dodaj startą marchewkę i posiekaną kolendrę.
Zalej kuskus wrzątkiem. Dodaj liście mięty i sól. Dla smaku przyda się sok z limonki Wydrążoną paprykę napełnij mięsem do połowy i resztę kuskusem. Zakryj paprykę i piecz w 180 stopniach przez 20 minut.


Papryka w zalewie


6  papryk
1 l wody
 200ml octu winnego
łyżka soli
3 łyżki cukru
1 łyżka pieprzu czarnego
liście laurowe
oliwa
rozmaryn

Paprykę pokroić. Do słoika wrzucić przyprawy i paprykę Zagotować wodę z octem i przyprawami.
Ostudzić, zalać i zawekować słoik




Więcej na ten temat