<b>Krem ze smażonej pietruszki z jabłkami i oliwą borowikową<br /><br />Krem </b><br />• 600g pietruszki <br />• 300g jabłek <br />• 200g selera<br />• ½ pora <br />• 600ml bulionu z gęsi <br />• Oliwa z oliwek do przesmażenia <br />• 50ml octu balsamicznego jasnego <br />• 600 ml mleka <br />• Sól morska <br />• 100 ml miodu<br />• 50 ml białe wino <br />• 1 cytryna <br /><br />Na oliwie z oliwek przesmażyć obraną pietruszkę, selera i jabłka z poszatkowanym porem. Zeszklić, podlać winem i octem, a następnie zalać bulionem oraz mlekiem. Gdy warzywa zmiękną należy je zmiksować i doprawić miodem, solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.<br /><br /><b>Garnish</b><br />• 20g Pestek dyni <br />• 20 ziaren słonecznika <br />Pestki uprażyć na suchej patelni <br /><br /><b>Resztę składników wykorzystać do udekorowania talerza <br /></b><br />• 50ml Oleju pietruszkowego<br />• 50ml oliwa z borowików <br />• 200g Kurek<br />• Chipsy z bagietki korzennej <br />• 200ml śmietany 18%<br /><br /><br /><br /><br /><br />