1 szkl. kaszy kuskus
1 zielony ogórek
1 czerwona papryka
1 cukinia
Sok z 1 limonki
4 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki kuminu
5 łyżek sosu sojowego
1 płaska łyżeczka miodu
2 doniczki kolendry
Kuskus mieszamy z kminkiem rzymskim czyli kuminem, pokrojoną w kostkę papryką, cukinią i ogórkiem bez gniazd nasiennych, następnie zalewamy wrzątkiem tak, aby zakrył kaszę i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie dodajemy oliwę, sos sojowy, sok z cytryny, miód i kumin. Całość mieszamy, na koniec dodajemy posiekaną kolendrę
Tortilla pszenna/ kukurydziana
Mąka 300g
Woda ciepła 150ml
2 łyżki siemenia lnianego
2 łyżki otrębów pszennych lub żytnich
4 łyżki sosu sojowego jasnego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Mąkę, otręby i siemię lniane mieszamy w misce i zalewamy ciepłą wodą wymieszaną z sosem sojowym.
Zagniatamy masę na gładkie ciasto i formujemy kulki, następnie oprószamy mąką i wałkujemy cienkie na 0,5mm placki, które smażymy na suchej rozgrzanej patelni po 30sek z każdej strony.
4 piersi z kurczaka grillowane
2 op roszponki
Pasta z fasoli
2 puszki czerwonej fasoli
1 strączek chilli
4 łyżki keczupu
4 łyżki sosu sojowego
1 pęczek posiekanej kolendry
1/2 posiekanej cebuli
Fasolę odcedzamy i miksujemy z keczupem i sosem sojowym, następnie dodajemy wszystkie posiekane składniki i dokładnie mieszamy, odstawiamy na 30 min