<b>Czekoladowy pudding jaglany</b><br /><b><br />Składniki:</b><br />2 1/3 szklanki mleka roślinnego<br />1/3 szklanki kaszy jaglanej<br />15 - 20 daktyli <br />1 gorzka czekolada<br />1 łyżka oleju z pestek winogron<br />1/4 łyżeczki soli morskiej<br /><br /><b>Przygotowanie:</b><br />Kaszę jaglaną opłukać wrzątkiem, następnie odcedzić i czynność powtórzyć. Następnie wsypać kaszę do rondelka z grubym dnem, dodać mleko, daktyle, olej i szczyptę soli. Wszystko gotować na małym ogniu, do czasu aż kasza będzie miękka, czyli przez około 15 minut. <br />W międzyczasie czekoladę połamać na kostki i dodać do gorącego mleka z kaszą. Intensywnie mieszać aż do czasu rozpuszczenia się czekolady, następnie zdjąć z ognia i przy pomocy ręcznego blendera wszystko zmiksować na gładki, aksamitny budyń. Jeśli okaże się za gęsty, możecie podczas blendowania dodać kilka łyżek mleka więcej. Gorący budyń podawać z ulubionymi owocami, orzechami lub bakaliami. <br /><br /><br />