Pytanie na Śniadanie

Rigatoni z kiełbaską i jajkiem

RIGATONI Z KIEŁBASKĄ I JAJKIEM

Składniki:

300g makaronu Rigatoni Barilla

40g masła

10ml oliwy Extra Vergine

4 kiełbaski wieprzowe

50ml bulionu

2 jajka

60g parmezanu

sól

Przygotowanie:

W rondlu podgrzać połowę masła i oliwę. Kiełbaski obrać ze skórki i wrzucić do rondla. Za pomocą drewnianej łyżki podzielić kiełbaski na mniejsze kawałki. Dusić podlewając bulionem. W misce wymieszać jajka z połową parmezanu i posolić. W międzyczasie ugotować makaron w osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Odcedzić makaron i przełożyć do rondla z kiełbaskami, dodając pozostałe masło i parmezan. Po zdjęciu rondla z ognia, połączyć makaron z jajkami powoli mieszając do uzyskania kremowej konsystencji.

Więcej na ten temat