Pytanie na Śniadanie

Słodkości na grilla - brownie

Brownie
podpis źródła zdjęcia

Brownie

250 g Ciemnej czekolady (70%)

250 g cukru drobnoziarnistego

3 jajka

0.5 laski wanilii

225 g masła

130 g mąki pszennej

0.5 łyżeczki soli

Masło rozpuszczamy z czekoladą w małym garnku. Jaja ubić z cukrem mikserem, stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia. Do masy jajecznej wmiksować przestudzoną czekoladę. Dodać rozdrobniony białą czekoladę i delikatnie wymieszać. Spód blachy wyłożyć pergaminem, ciasto wlać na blachę i posypać płatkami chilli. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C, piec 20 minut. Wyjąć, ostudzić. Opcjonalnie można oprószyć cukrem pudrem i pokroić w kwadraty.

Więcej na ten temat