Składniki:
2 łyżeczki oleju
300 g mielonej wieprzowiny
2 łyżeczki sosu chilli
3 gałązki kolendry
2 ząbki czosnku
3 łyżeczki cukru palmowego
3 łyżeczki sosu rybnego
Odrobina skrobii ziemniaczanej
Pieprz do smaku
½ ananasa
1-2 świeże chilli
łyżeczka prażonych orzechów ziemnych
Olej mocno rozgrzać na patelni i usmażyć mięso mielone na złoto. Gotowe zdjąć z patelni a na wytopionym tłuszczu usmażyć posiekaną cebule, chilli z dodatkiem przypraw. Całość dokładnie wymieszać i połączyć z posiekaną kolendrę, pokruszonymi drobno orzechy i pieprzem. Gdy masa lekko przestygnie uformuj z niej kuleczki. Ananasa obrać i pokroić w sporą kostkę. Infi grill umieścić na płycie indukcyjnej. Wybrać opcję łączenia pól, ustawić moc grzania a sygnał dźwiękowy poinformuje, że grill odpowiednio się rozgrzał i jest gotowy do pracy. Kawałki ananasa ugrillować z każdej strony, udekorować przygotowanym mięsem, udekorować chilli i kolendrą.