Składniki:
- 3/4 szklanki ciepłej wody
- 20 g świeżych drożdży
- 1 łyżeczka cukru
- 300 g mąki pszennej tortowej
- 2 łyżki oliwy extra vergine
- 1 płaska łyżeczka soli
- 1 szklanka tartej żółtej mozzarelli
- 1 kubek kwaśnej śmietany
- 12% sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 pomidor lub kilkanaście małych pomidorków koktajlowych
- 2 łyżeczki suszonego oregano
- kawałeczek cebuli pokrojonej w piórka
- 1 kulka białej mozzarelli
- pęczek (doniczka) bazylii
- 250 ml przecieru pomidorowego (passaty)
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 1 łyżka oliwy extra vergine