Składniki:
- 1 szt. cukinii
- 300g sera korycińskiego
- 400g pomidorów pellati
- Pomidorki koktajlowe
- 300 g mięsa mielonego z szynki
- 2 ząbki czosnki
- 1 mała cebula
- 1 łyżka papryki słodkiej
- 1p. koperku
- 1 łyżka majeranku
- Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Z cukinii wykonać podłużne plastry. Mięso mielone przyprawić solą pieprzem, drobno posiekanym czosnkiem, cebulą i koperkiem. Dodać słodką papryką oraz majeranek. Dokładnie wymieszać ze sobą. na plaster cukinii ułożyć mięso mielone na to kawałek sera korycińskiego. Zawinąć w roladkę. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć pomidory pellati. Na to roladki z cukinii. Na sam wierzch położyć kilka pomidorów koktajlowych. Piec w rozgrzanym piekarniku 1800C przez około 15-20 minut.