Pytanie na Śniadanie

Kuchnia fit Konrada Gacy- marynowany w jogurcie filet z kurczaka

Filet z kurczaka w jogurcie naturalnym z salsą paprykowo-gruszkową.

SKŁADNIKI:

180 g fileta z kurczaka

100 g jogurtu naturalnego

0,5 łyżeczki posiekanej mięty

0,5 łyżeczki tymianku

1 papryka czerwona

2 gruszki

pieprz młotkowany do smaku

WYKONANIE:

Jogurt mieszamy z ziołami i pieprzem. Marynujemy w nim filet i wkładamy go na noc do lodówki. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy wraz z papryką w kostkę. Przekładamy gruszki oraz paprykę na suchą patelnię i podsmażamy na małym ogniu do momentu, aż papryka zmięknie. Doprawiamy pieprzem. Pierś grillujemy na patelni grillowej wyłożonej papierem do pieczenia. Na talerz wykładamy salsę, a na nią kurczaka.

Więcej na ten temat