Kuchnia polska w międzynarodowej odsłonie polskie klasyki w nowych wersjach.
Składniki:
4 szt. maślanych bułek do burgerów
4 szt. mielonego z whiskey
5 łyżek majonezu
3 szt. marchewki
3 łyżki oleju sezamowego
1 łyżka sezamu jasnego
1 łyżka sezamu ciemnego
1/2 szt. limonki
4 gałązki kolendry
1 łyżka miodu
10 szt. groszku cukrowego
2 łyżki Chrzanu
Skórka z limonki
1 łyżka cukru pudru
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
1 cytryna
1 łyżeczka musztardy francuskiej
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 cm imbiru
2 łyżki masła Sól
Pieprz
Mielone z whiskey
Składniki:
300 g masła klarowanego
500 g wieprzowiny mielonej
1 bułka, np. czerstwa kajzerka
1 cebula
1 jajko
60 ml brandy lub whiskey
3 łyżki wody
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
bułka tarta
sól i pieprz