Pytanie na Śniadanie

Śniadanie - nadziewane kajzerki z ziołami

KAJZERKI NADZIEWANE  

  • Ok. 100 g tartego sera  
  • 2-3 łyżki roztopionego masła klarowanego  
  • 4 kajzerki  
  • 1 czerwona papryka  
  • 1 zielona papryka  
  • 1 jajo  
  • 3 łyżki posiekanych ziół – natka, szczypiorek  
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki 
  • sól, pieprz 

W naczyniu połączyć pokrojoną paprykę, tarty ser, pokrojoną szynkę, masło klarowane i siekane zioła. Masę doprawić do smaku. Kajzerki ponacinać wzdłuż nacięć. Wnętrze lekko ugnieść i wypełnić przygotowanym nadzieniem. Wnętrze lekko ugnieść. Nadziewane kajzerki upiec w piekarniku (200 C, ok. 8 minut). 

Więcej na ten temat