Pytanie na Śniadanie

Śniadanie: kluski leniwe z bułką tartą i cukrem

Kluski leniwe z bułką tartą i cukrem 
Składniki na 4 osoby: 
  • 500 g twarogu półtłustego, 
  • 2 średnie jajka, 
  • 100 g mąki pszennej, 
  • 2 łyżki masła, 
  • pół płaskiej łyżeczki soli, 
  • 4 łyżki bułki tartej, 
  • 4 łyżki cukru, 
  • 100g masła klarowanego
Twaróg zmiel lub przeciśnij przez praskę, dodaj jajka, miękkie masło, sól i całość delikatnie zagnieć z mąką. Rozwałkuj na cienkie kiełbaski, tnij pod kątem i gotuj we wrzącej i osolonej wodzie przez około 2 minuty. Wyciągnij i okraszaj roztopionym klarowanym masłem z cukrem i bułką tartą. Gotowe
Więcej na ten temat