Grillowany Camembert w plastrach boczku z szaszłykami warzywnymi
Składniki:
- 1 średni camembert ok 250 g
- 10 plastrów boczku wędzonego surowego
- 2 ząbki czosnku posiekane
- Kilka gałązek rozmarynu
- 1 łyżka miodu
- Opcjonalnie garść łuskanych pistacji
- 3 kolorowe papryki
- 400g drobnych pieczarek
- 1 cukinia
- 3 czerwone cebule
- Oliwa do skropienia
- Sól, pieprz, chilli do smaku
- Kilka patyków do szaszłyka
Sposób przygotowania
Plastry boczku ułożyć na kształt gwiazdy. W centralnym punkcie umieścić ser, lekko ponacinać i wypełnić plasterkami czosnku, orzechami i miodem. Szczelnie zawinąć w boczek i ugrillować na złoto ok 15 minut.
Warzywa umyć, pokroić w podobnej wielkości cząstki, nabić na patyki i ugrillować podczas grillowania sera.