Pytanie na Śniadanie

Grillowany Camembert w plastrach boczku

Grillowany Camembert w plastrach boczku z szaszłykami warzywnymi

Składniki:

  • 1 średni camembert ok 250 g
  • 10 plastrów boczku wędzonego surowego
  • 2 ząbki czosnku posiekane
  • Kilka gałązek rozmarynu
  • 1 łyżka miodu
  • Opcjonalnie garść łuskanych pistacji
  • 3 kolorowe papryki
  • 400g drobnych pieczarek
  • 1 cukinia
  • 3 czerwone cebule
  • Oliwa do skropienia
  • Sól, pieprz, chilli do smaku
  • Kilka patyków do szaszłyka


Sposób przygotowania

Plastry boczku ułożyć na kształt gwiazdy. W centralnym punkcie umieścić ser, lekko ponacinać i wypełnić plasterkami czosnku, orzechami i miodem. Szczelnie zawinąć w boczek i ugrillować na złoto ok 15 minut.

Warzywa umyć, pokroić w podobnej wielkości cząstki, nabić na patyki i ugrillować podczas grillowania sera.

Więcej na ten temat