Pytanie na Śniadanie

Kurczak po koreańsku

Kurczak po koreańsku


Kurczak:

  • 8 kawałków kurczaka (4 udka, 4 podudzia)
  • 350 ml maślanki
  • 10 g soli
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka startego imbiru


Panierka:

  • 200 g mąki pszennej
  • 200 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g soli
  • 7 g proszku do pieczenia
  • 7 g czosnku granulowanego


Sos:

  • 160 g pasty gochujang
  • 80 g ketchupu
  • 60 ml jasnego sosu sojowego
  • 60 ml mirin
  • 60 g miodu
  • 30 g cukru brązowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki startego imbiru
  • 250 ml wody
Więcej na ten temat