Pytanie na Śniadanie

Jak wybrać pieczywo na Święta? A może zrobić samemu?

Chleb to nie tylko podstawowy składnik codziennej diety, ale i element tradycji, historii oraz sztuki wypieku. Aleksandra Bednarek, pierwsza w Polsce Certyfikowana Sommelierka Chleba, podzieli się swoimi radami, jak wybrać najlepszy chleb na święta, a także odpowie na pytanie, czy warto samemu wypiekać pieczywo na wielkanocny stół.

Chleb to jeden z tych produktów, który towarzyszy nam przez całe życie. Jednak pieczywo na świątecznym stole ma szczególne znaczenie. Aleksandra Bednarek, sommelierka chleba, opowie o tym, czym różnią się chleby, jakie aspekty warto wziąć pod uwagę przy ich wyborze, oraz jak dobrać odpowiedni chleb do żurku czy święconki. Oprócz tego, dowiemy się, jak samodzielnie wypiekać chleb w domu, aby cieszyć się świeżym, zdrowym pieczywem w czasie świąt.
Więcej na ten temat