Pytanie na Śniadanie

Słodkie Święta: Jak zrobić marcepanowe jajka na wielkanocny stół?

Wielkanoc to czas nie tylko świątecznego biesiadowania, ale także wyjątkowych smakołyków, które goszczą na naszych stołach. W tym roku postaw na coś wyjątkowego – marcepanowe jajka! Jerzy Berdychowski, mistrz cukiernictwa, pokaże jak łatwo i szybko stworzyć te pyszne, słodkie dzieła sztuki. Czekolada gra tu ważną rolę, ale to marcepan jest bohaterem tego świątecznego przepisu!

Marcepanowe jajka to klasyka wielkanocnych słodkości. Choć wielu z nas kojarzy je z profesjonalnymi cukierniami, Jerzy Berdychowski udowodni, że wykonanie ich samodzielnie w domu jest proste i satysfakcjonujące. Wystarczy kilka podstawowych składników: migdały, cukier puder, odrobina wody i olejek migdałowy. Na koniec – wykończenie w roztopionej gorzkiej czekoladzie, która nadaje wyjątkowego smaku. Nasz gość podzieli się sprawdzonymi trikami, które sprawią, że marcepanowe jajka będą wyglądać jak z najlepszej cukierni. A kto wie, może staną się hitem Twojego wielkanocnego stołu?
Więcej na ten temat