Dorada zapiekana w towarzystwie pomidorków
Składniki
- Dorada w całości
- Pomidorki koktajlowe 500 g
- Cebula 1 szt.
- Czosnek 3 ząbki
- Kapary ze słoika 2 łyżki
- Oliwki Kalamaty 200 g
- Karczochy -1 słoik
- Cytryna 2 szt.
- Olej rzepakowy – 50 ml
- Ziemniaki 500 g
- Sól, czarny pieprz
- Bazylia 1 doniczka
Sposób przygotowania
Ziemniaki przekrój na pół, przełóż do naczynia żaroodpornego.
Resztę składników dodaj do ziemniaków i polej olejem.
Do środka ryby włóż łodyżki bazylii i trochę cytryny w plastrach.
Rybę posól, popieprz i ułóż na warzywach.
Polej olejem rzepakowym i wstaw do piekarnika na 25/30 min 180 stopni.