Pytanie na Śniadanie

Wiosenna sałatka szparagowa z fetą

Sałatka szparagowa 


Składniki

  • Młode ziemniaki 1 kg
  • Szparagi zielone 2 opakowania
  • Feta twarda 2 opakowania
  • Koperek i pietruszka po 1 pęczku


Dressing


  • Sól, czarny pieprz
  • Olej rzepakowy 100 ml
  • Musztarda miodowa 2/3 łyżki
  • Sok z 1 cytryny 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki


Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotuj do miękkości. 

Szparagi pokrój na kawałki 3 centymetrowe i ugotuj we wrzątku. 

Przygotuj dressing. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. 

Ciepłe ziemniaki wymieszaj z dressingiem, dodaj szparagi, fetę oraz posiekane zioła.

Więcej na ten temat