Pytanie na Śniadanie

Kotlety z uda indyka

Panierowane kotlety z uda indyka z pieczonymi warzywami


Składniki:

600 g mięsa z uda indyka (bez skóry i kości)

2 jajka

100 g mąki pszennej

150 g bułki tartej (najlepiej panko dla lepszej chrupkości)

2 łyżki startego parmezanu (opcjonalnie, do panierki)

1 łyżeczka czosnku w proszku

1  łyżeczka słodkiej papryki

Sól i pieprz do smaku

Olej do smażenia (np. rzepakowy lub klarowane masło)


Pieczone warzywa:

4 średnie ziemniaki

2  marchewki

1 mała cukinia

1 czerwona papryka

1  czerwona cebula

2  ząbki czosnku

2 łyżki oliwy z oliwek

1 łyżeczka ziół prowansalskich

Sól i pieprz do smaku



Więcej na ten temat