Pytanie na Śniadanie

Pierś z kurczaka faszerowana musem serowym


Pierś z kurczaka faszerowana musem serowym z ziołami

 

Składniki:

2 piersi z kurczaka

100 g serka do smarowania

6 plastrów żółtego sera

50 g tartego parmezanu

80 g usmażonego szpinaku

1 cebula

1 łyżeczka słodkiej papryki

2 ząbki czosnku

200 ml śmietanki 36%

Sól, pieprz

 

Sposób wykonania:

Szpinak usmażyć z dodatkiem drobno posiekanej cebuli oraz czosnku. Piersi z kurczaka wyciąć cienkie plastry. Każdy z nich lekko utłuc tłuczkiem. Dokładnie przyprawić z dwóch stron solą, pieprzem oraz oregano. Serek do smarowania wymieszać z posiekanym szpinakiem oraz parmezanem. Smarować z jednej strony pierś z kurczaka powstałym serkiem. Na to ułożyć plaster sera żółtego. Zawinąć w roladkę. Układać przygotowane piersi w naczyniu żaroodpornym. Dodać śmietanie. Piec w rozgrzanym piekarniku w 2000C przez około 12-15 minut.

Więcej na ten temat