Pytanie na Śniadanie

Jak odchudzały się nasze babcie?

Jak dbały o sylwetkę nasze babcie? W czasach, gdy nie istniały modne diety i siłownie na każdym kroku, kobiety stosowały naturalne metody i produkty, które dziś nazwalibyśmy superfoods. W Pytaniu na Śniadanie opowiemy o dawnych sposobach na zgrabną sylwetkę, które przetrwały próbę czasu i wciąż mogą być skuteczne.

Czy ocet jabłkowy, kiszonki i siemię lniane mogą pomóc w odchudzaniu? Jak dawniej radzono sobie z wagą bez kalorycznych aplikacji i dietetyków? Nasze babcie korzystały z naturalnych produktów, takich jak twarożek, kapusta czy suszone śliwki, które teraz uznawane są za superfoods. W rozmowie z Joanną Dyrkacz i Julią Kołodziejczyk dowiemy się, jak tradycyjne metody dbania o figurę mogą wspierać współczesną dietetykę. Przybliżymy również właściwości imbiru, pokrzywy, kopru włoskiego czy czerwonej herbaty i zastanowimy się, co z przepisów naszych babć warto włączyć do codziennego życia.
Więcej na ten temat