Ciasto:
2 jaja
½ szklanki wody gazowanej
½ szklanki mleka
szklanka mąki pszennej i mąki pełnoziarnistej
Szczypta soli
Olej do smażenia
Nadzienie:
250 g pieczarek
250 g szpinaku
½ małej główki kapusty
100 g pasty harrisa
Odrobina rozmarynu
100 g masła
200 g sera wędzonego w plastrach
Placki:
Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na ok 15 minut. Usmażyć lub ugrillować na rozgrzanej patelni posmarowanej tłuszczem Infi grill umieścić na płycie indukcyjnej, wybrać opcję łączenia pól, ustawić moc grzania a sygnał dźwiękowy poinformuje, że płyta jest odpowiednio rozgrzana i gotowa do pracy. Ugrillować naleśniki. Nadzienie Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażyć pieczarki, poszatkowana kapustę, szpinak i rozmaryn. Doprawić do smaku odrobiną przyprawy harrisa. W części placka nałożyć nadzienie, dodać ser i złożyć placek na pół. Przygotowane placki ugrillować.