Pytanie na Śniadanie

Grillowane placki z kapustą, szpinakiem i pieczarkami

Ciasto:


2 jaja

½ szklanki wody gazowanej

½ szklanki mleka

szklanka mąki pszennej i mąki pełnoziarnistej

Szczypta soli

Olej do smażenia


Nadzienie:


250 g pieczarek

250 g szpinaku

½ małej główki kapusty

100 g pasty harrisa

Odrobina rozmarynu

100 g masła

200 g sera wędzonego w plastrach


Placki:


Składniki na ciasto zmiksować i odstawić na ok 15 minut. Usmażyć lub ugrillować na rozgrzanej patelni posmarowanej tłuszczem Infi grill umieścić na płycie indukcyjnej, wybrać opcję łączenia pól, ustawić moc grzania a sygnał dźwiękowy poinformuje, że płyta jest odpowiednio rozgrzana i gotowa do pracy. Ugrillować naleśniki. Nadzienie Na rozgrzanej patelni z masłem podsmażyć pieczarki, poszatkowana kapustę, szpinak i rozmaryn. Doprawić do smaku odrobiną przyprawy harrisa. W części placka nałożyć nadzienie, dodać ser i złożyć placek na pół. Przygotowane placki ugrillować.

Więcej na ten temat