Składniki:
4 nogi perliczki (uda i nóżki)
500-600 g tłuszczu gęsiego lub oliwy (wystarczająco by całkowicie przykryć nogi)
4 ząbki czosnku
zgniecione 2 gałązki świeżego tymianku
2 gałązki rozmarynu
3 liść laurowy
1 łyżeczka ziaren pieprzu
1 łyżka przyprawy pierniczkowej (mieszanka cynamonu, imbiru, goździków, gałki muszkatołowej)
Sól do smaku
Na puree z kapusty kiszonej:
500 g kapusty kiszonej (odcedzonej)
1 średni ziemniak, obrany i pokrojony (dla uzyskania kremowej konsystencji)
1 mała cebula, pokrojona
1 łyżka masła
1 łyżka oliwy z oliwek
1/2 szklanki bulionu drobiowego (lub warzywnego)
Sól i pieprz do smaku
1 łyżka śmietany (opcjonalnie, dla wzbogacenia smaku)
Do dekoracji (opcjonalnie):
Świeża natka pietruszki, drobno posiekana
Skórka z cytryny, dla świeżości