Pytanie na Śniadanie

Sandacz w sosie Cafe de Paris

Składniki:

Sandacz smażony

4 szt. filetu z sandacza

100 g masła

4 łyżki oleju

2 ząbki czosnku

Sól/pieprz

Sos Cafe de Paris:

2 g masła

2 szt. szalotki

1 łyżeczki papryki słodkiej mielonej

1 łyżeczka curry

2 gałązki estragonu

natka pietruszki

1 szt. cytryny

1 łyżka musztardy Dijon

2 szt. anchois

300 ml. śmietanki 18% UHT

1 łyżeczka soli

1 łyżeczki pieprzu


Piklowana szalotka

4 szalotki

1 mały burak

100 ml octu jabłkowego

100 ml wody

3 goździki

2 zielna angielskie

50 g cukru

2 łyżeczki soli

1 gwiazdka anyżu

Ziemniaki Hasselback

1 kg małych francuskich ziemniaków

100 ml oliwy

2 ząbki czosnku

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

100 ml kwaśnej śmietany

koperek


Więcej na ten temat