Pytanie na Śniadanie

Pasty twarogowe

Pasty twarogowe z jajkiem, awokado i wędzoną rybą 


składniki na 4 osoby:

100 ml kwaśnej śmietany,

50g miękkiego masła,

500 g tłustego twarogu,

12 kromek dobrej jakości pełnoziarnistego chleba,

2 jajka na twardo,

1 dojrzałe awokado,

1 wędzona makrela,

1 pęczek szczypiorku,

1 pęczek kolendry,

1 pęczek natki pietruszki,

sól, pieprz


przepis:

Pieczywo posmaruj masłem. Twaróg podziel na 3 części i każdą z nich zmieszaj odpowiednio z jajkami, awokado i wędzoną rybą. Każda z past rozluźnij kwaśną śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Podawaj na chlebie dekorując odpowiednio: tę z jajkiem - szczypiorkiem, tę z awokado kolendrą a ostatnią z wędzoną rybą natka pietruszki. Gotowe 

Więcej na ten temat