Pytanie na Śniadanie

Roladki z fileta drobiowego z serem pleśniowym i żurawiną

Roladki z fileta drobiowego z serem pleśniowym i żurawiną oraz pieczoną panierką


zdrowsze podejście do przygotowania mięsa - panierkę upiekę osobno i posypię gotowane roladki taką chrupką z przyprawami

 

składniki:

200g sera z błękitnym przerostem pleśni

6 filetów drobiowych bez kości

400g szpinaku

150g konfitury z żurawiny

sól, pieprz,

200g bułki tartej panco

50g twardego sera dojrzewającego

1 op. papryki ostrej

50 ml oliwy, sól, pieprz

 

sposób przygotowania:

Mięso podzielić na porcje i dobrze rozbić. Oprószyć przyprawami

Szpinak oczyścić, podsmażyć z solą, pieprzem.

Ser połamać i połączyć ze szpinakiem i żurawiną. Masę wystudzić.

Zimną masą nadziewać rozbite plastry fileta, uformować i uparować w piekarniku parowym

Chrupka bułka- bułkę połączyć z tartym serem, przyprawami i oliwą. Upiec w piekarniku w 200 C kilka minut. Gotową posypką oprószyć parowane roladki

Więcej na ten temat