Pytanie na Śniadanie

Pierogi z kapustą i mięsem

Pierogi z kapustą i mięsem


ciasto:

240g mąki

20g ciepłej wodej

10g masła

10ml mleka


nadzienie 1:

-    300 g świeżej białej kapusty

-    2-3 łyżki oleju

-    5 g drobno posiekanego koperku

-    1 łyżeczka soli

-    czarny pieprz


nadzienie 2:

-    450 g mielonej wieprzowiny

-    100g drobno posiekanej cebuli

-    1 łyżeczka suszonego tymianku

-    1 łyżeczka słodkiej papryki

-    sól i pieprz

-    2 łyżki oleju


sos grzybowy:

200 g grzybów leśnych

100 ml bulionu warzywnego

300 ml śmietanki 30%

50 ml białego wina

3 ząbki czosnku, drobno posiekane

1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

sól, pieprz, chilli


Więcej na ten temat