Gołąbki wegetariańskie
gołąbki:
9 listków słodkiej kapusty włoskiej
2 łyżki octu z białego wina
150g kaszy kuskus
200g twarogu białego (może być też biały wędzony)
200g serek śmietankowy
l00g pomidory suszone drobno pokrojone
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki wędzonej papryki
7 łyżek ocetu balsamiczny
5g świeżej bazylii
5g natka pietruszki
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu (opcjonalnie 50g twardy biały ser)
sos:
200 ml mleko kokosowego (5-7% tlłuszczu)
6 ząbków czosnku drobno posiekanego
6 pomidorów
20g świeżej bazylii
5g świeżej pietruszki
1/2 świeżego chilli
1/2 łyżeczki cukru
sól i pieprz