Filtr z łososia, sałatka z brokuła, sos musztardowy
- 2 filety z łososia
- Sól, pieprz
- Masło klarowane
Na płycie indukcyjnej postaw patelnię, a w menu głównym płyty wybierz funkcję gotowanie wspomagane, opcję dla fileta rybnego i usmaż go zgodnie z wyświetlaną instrukcją.
- 300 g ugotowanych brokułów
- 100 g kuskusu polanego gorącą zupą warzywną
- 100 g liści sałaty
- Starta skórka z cytryny
- Oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
- Pieprz i sól
Wszystkie składniki sałatki muszą być zimne.
Składniki dodaj do miski, dopraw solą, pieprzem, octem balsamicznym, skórką z cytryny i delikatnie mieszaj, tak, aby nie zmiażdżyć brokułów.
- 20 g mąki pszennej
- 20 g masła
- 300 ml bulionu rybnego
- 2 łyżki musztardy miodowej
- 100 ml śmietany do gotowania 18%
- Sól, pieprz, świeży koperek
W rondelku na małym ogniu rozpuść masło, dodaj mąkę, mieszaj przez 2-3 minuty, dodaj gorący bulion rybny i mieszaj, aż sos zgęstnieje (10-15 minut). Dodaj musztardę, śmietanę, wymieszaj, gotuj dalej przez 5 minut, a następnie dodaj sól, pieprz i świeży koperek. Wymieszaj i sos jest gotowy.
Rybę podawać z sałatką z brokułów i sosem musztardowym.