Pytanie na Śniadanie

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

Zupa krem z pieczonej papryki i pomidorów

  • 2 czerwone cebule
  • Główka czosnku
  • Oliwa z oliwek
  • Pomidory malinowe 1 kg
  • Papryka czerwona 6 szt.
  • Sól, czarny pieprz
  • Ser haloumi
  • Świeża kolendra
  • Ocet winny

Z pomidorów wytnij szypułki, a papryki przekrój na pół i pozbądź się gniazd nasiennych. Na blaszce do pieczenia wyłóż pomidory, papryki, cebule i czosnek. Wszystko polej oliwą i posól. Zapiekaj w piekarniku ok 30-45 min w temperaturze 200 st. Następnie pozbądź się skóry i zmiksuj. Ser pokrój w kostkę i podsmaż na patelni. Drugą czerwoną cebulę drobno posiekaj i wymieszaj z octem, dodaj posiekaną kolendrę oraz trochę oliwy. Zupę podawaj z serem i salsą ziołową.


Więcej na ten temat