Pytanie na Śniadanie

Cappuccino z borowików

Cappuccino z borowików

  • 2 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • kilogram borowików
  • litr Bulionu warzywnego lub mięsnego
  • Masło 100 g
  • kilka gałązek tymianku
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Suszone borowiki
  • Śmietanka 30 %
  • Parmezan 100 g

Posiekaną szalotkę i czosnek podsmaż na oliwie, dorzuć szczyptę soli i pieprzu. Umyte borowiki pokrój w kostkę i dorzuć do garnka. Smaż kilka minut, a następnie zalej bulionem. Gotuj aż grzyby będą ugotowane, dopraw tymiankiem i sokiem z cytryny oraz pudrem z grzybów. Na koniec ubij śmietankę i wkręć ją w zupę. Kilka borowików pokrój na plastry i podsmaż na maśle.

Więcej na ten temat