Pytanie na Śniadanie

Kuchnia - Kluski śląskie z gulaszem i modrą kapustą

Kluski śląskie z gulaszem i modrą kapustą

składniki:

  • 700 - 800 g ugotowanych ziemniaków
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • mąka ziemniaczana

gulasz:

  • 500 g wołowiny
  • ok. 11 bulionu wołowego lub wody
  • 2 ogórki kiszone
  • duża cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1  łyżka koncentratu pomidorowego
  • 1  łyżka musztardy
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • mała czerwona papryka

przyprawy do smaku:

  • sól, pieprz,
  • tymianek, słodka i ostra papryka
  • majeranek,
  • granulowany czosnek (opcjonalnie)
  • 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozmieszanej w małej ilości wody


Więcej na ten temat