Pytanie na Śniadanie

Kuchnia - Bajgle na dwa sposoby z tuńczykiem oraz jajkiem sadzonym

Bajgiel z pikantnym tuńczykiem

  • 2 bajgle
  • 1/2 awokado
  • sok z cytryny
  • 1/2 ogórka
  • 1/4 czerwonej cebuli
  • garść rukoli

pasta z tuńczyka:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 łyżka oliwy extra
  • ok. 1/2 łyżeczki ostrego sosu (np. srirachy)
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka posiekanej kolendry
  • sól i pieprz

Bajgiel z boczkiem i jajkiem

  • 50 g (4 cienkie plasterki) boczku
  • wędzonego
  • 1 łyżka masła
  • 2 jajka
  • 2 bajgle
  • 2 plastry sera cheddar
  • 2 liście sałaty


Więcej na ten temat