Pytanie na Śniadanie

Kuchnia - Sałatka z panierowanym w mące ryżowej tofu

Sałatka z panierowanym w mące ryżowej tofu 

składniki na 4 osoby: 

  • 200 g tofu, 
  • 100 g mąki ryżowej, 
  • sól,
  • pieprz, 
  • 100 g orzechów włoskich, 
  • 50 g rukoli, 
  • 100 ml oliwy z oliwek, 
  • 2 cytryny, 
  • łyżka musztardy dijon


Sposób przygotowania:

Tofu pokrój w grubą kostkę, panieruj w mące ryżowej i smaż na oleju. Odsącz z jego nadmiaru. Zrób dressing poprzez połączenie musztardy z sokiem z cytryn i oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż rukolę, posyp orzechami, ułóż tofu i skrop dressingiem. Gotowe

Więcej na ten temat