Pytanie na Śniadanie

Kanapka z grillowanym indykiem, żurawiną i serem brie z rukolą

Kanapka z grillowanym indykiem, żurawiną i serem brie z rukolą


Składniki

  • 500g fileta indyka
  • Otarta skórka z cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy
  • Sól, pieprz, tymianek
  • 100g miodu wielokwiatowego
  • 300g żurawiny
  • 300g sera brie
  • 2 jabłka
  • 100g rukoli
  • 2 długie ciabatty
  • 200g serka naturalnego


Sposób przygotowania

Filet z indyka pokroić w cienkie plastry i zamarynować z odrobiną oliwy i przypraw.

Żurawinę podgrzać z w rondelku z odrobiną miodu. Jabłka i ser pokroić w plastry.

W menu płyty indukcyjnej wybrać opcje łączenia pół, ustawić średnia moc i umieścić płytę grillową, aby się nagrzała. Sygnał dźwiękowy poinformuje, że żeliwna płyta grillowa osiągnęła po-żądaną temperaturę i jest gotowa do pracy

Zamarynowane mięso i jabłka ugrillować krótko -2/3 minuty z każdej strony.

Pieczywo przekroić, ugrillować na chrupko, posmarować twa-rożkiem, wypełnić plastrami sera, owocami i ugrillowanym indy-kiem z dodatkiem świeżej rukoli.


Więcej na ten temat