Pytanie na Śniadanie

Ziemniaki tłuczone ze smażoną z kiełbasą i dymką

Ziemniaki tłuczone i smażone z kiełbasą i dymką

Składniki na 4 osoby:

  • 12 małych młodych ziemniaków
  • 12 plasterków Kiełbasy z szynki JBB Bałdyga (0,5 cm każdy)
  • 1 pęczek dymki
  • 100 ml kwaśnej śmietany
  • sól i pieprz
  • masło


Przepis:

Ziemniaki wyszoruj, zalej zimną wodą i ugotuj z solą. Wyjmij, osusz, posyp solą, rozgnieć i zasmażaj na patelni na maśle. Dopraw pieprzem. Potnij dymkę drobno. Pokrój kiełbasę w plasterki i podsmaż na tej samej patelni. Układaj ziemniaka, plaster kiełbasy, dekoruj kwaśną śmietaną, dopraw pieprzem i posyp dymką. Gotowe!

Więcej na ten temat