PANZANELLA KONTRA GRECKA
PANZANELLA.
- Kolorowe pomidory różnej wielkości 600 g
- Czerwona cebula
- Sól i czarny pieprz
- Czosnek
- Oliwa z oliwek
- Ocet winny
- Bazylia
- CIABATTA 2 SZT
- Mozarella baby 1 opakowanie
Ciabattę pokrój w kostkę, polej oliwą i podsmaż na patelni. Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, czerwoną cebule na drobne piórka .Przygotuj dressing: sól, czarny pieprz, oliwa, ocet. czosnek dobrze wymieszaj i polej na sałatkę. Dorzuć posiekaną bazylie oraz opcjonalnie mozarellę i grzanki.
GRECKA
- Kolorowe pomidory różnej wielkości 600 g
- Ser feta lub manouri 200 g
- Czerwona cebula
- Oliwa z oliwek
- Suszone oregano
- Oliwki Kalamaty 50 g
- Zielona papryka 1 szt.
- Kapary małe 2 łyżki
Pomidory pokrój na mniejsze kawałki, czerwoną cebule na drobne piórka a paprykę w paski. Oliwą polej sałatkę i dopraw solą oraz pieperzem. Dorzuć ser, oliwki i kapary. Na górę posyp oregano.