Składniki:
2 szt. bułki ciabatty
1 pierś z kurczaka
Sałata rzymska
50 g suszonych pomidorów
50 g rukoli
1 szalotka
100 g sera korycińskiego
2 łyżeczki majeranku
2 łyżeczki ostrej papryki
1 łyżeczka oregano
Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Pierś z kurczaka zamarynować w soli, pieprzu, majeranku, w ostrej papryce, oregano. Grillować lub smażyć z dwóch strona po około 3 minut z każdej strony. Na ugrillowane bulki położyć sos. Następnie poszczególne warzywa.
Sos:
4 łyżki jogurtu naturalnego
½ p. drobno pokrojonego szczypiorku
2-3 szt. anchois
20 g parmezanu
½ sok z wyciśniętej limonki
Sól, pieprz
Sposób wykonania:
Wszystkie składniki na sos zmiksować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.